Regito Research Center on Water and Health

Regito kör nu supermiljöbil PDF Skriv ut Skicka sidan
  

Regito AB övergår från fossiblil till supermiljöbil för att minska miljöpåverkan. 2014 började Mitsubishi sälja PHEV – Plug-in Hybrid Electric Vehicle – en fyrhjulsdriven Outlander SUV. Denna fyller nu våra behov – med en uppgivet koldioxidutsläpp på endast 44 g/km vilket är under många småbilar!

Vi behöver ofta ha mycket utrustning med oss och ibland även båt på släp till platser med bristfälliga vägar. Egentligen hade det lämpligaste fordonet ibland varit en Land Rover eller Toyota Landcruiser men vi har hittills klarat oss med en förhållandevis dieselsnål Volvo XC90.

Något om vår nya hybridbil Mitsubishi PHEV

Fordonet laddas under fem timmar i ett vanligt 10 A jordat uttag och är sedan redo för upp till 52 km färd på ren el enligt reklamen. (Vår bästa uppnådda räckvidd hittills är 48 km.) När batteriet börjar sina, eller man vill ha stor kraft, t ex vid omkörning, eller om man kör över 120 km/tim, går en bensinmotor omärkligt igång och stöder så att man kan få ut upp till ca 200 hk. Vid bromsning bromsar man som ett eltåg – genom att låta en generator producera el och i detta fall ladda batteriet istället för att slita bromsbelägg och släppa ut partiklar.

Den uppgivna miljöpåverkan enligt EU:s körcykeltester är imponerande låga: koldioxidutsläpp 44 g/km och bensinförbrukning 1,9 l/100 km. Detta kan t ex jämföras med:

  • Landrover 110 diesel: koldioxidutsläpp 295 g/km och bränsleförbrukning 11,1 l/100 km.
  • Volvo XC90 D5 AWD 2012, diesel: koldioxidutsläpp 219 g/km och bränsleförbrukning 8,3 l/100 km.

Mitsubishi-hybriden har alltså synnerligen imponerande siffror. Men detta beror i sin tur på att EU:s regler inte är anpassade för test av hybridbilar. Testerna kör bara bilen i ca 20 minuter och då kan det ju vara så att batteriet räcker så att nästan ingen bensin används förutom vid kraftig acceleration. Men om man har många resor i intervallet 0–100 km kommer en stor del av resorna att göras på el.

Förutom miljöskälen så finns det flera andra goda skäl att köra en supermiljöbil:

  • Den laddas upp helt för ca 13 kr (10 kWh) för upp till 40–50 km körsträcka. (Denna sträcka på el reduceras av allt som man kan slå på såsom fläkt, lampor, luftkonditionering, värme, elsitsar. elbakruta m.m.)
  • Fordonsskatten är låga 360 kr/år men gratis under de första fem åren.
  • Staten står för en supermiljöbilspremie som ger den första ägaren en utbetalning på upp till 40 000 kr vid inköpet. (Denna ska i viss mån kompensera för hybriders och elbilars högre inköpskostnad.)

Bilen har en inbyggd WiFi-router så att man kan ställa in den från en smart mobil. T ex kan man programmera att bilen ska laddas kl. 01 till 06 då vi har ett elöverskott. Man kan även starta värmen (som körs på el) utan att behöva gå ut till bilen.

Efter att ha kört två veckor på el måste jag säga:

–Jag tror aldrig att jag kommer att köpa en ny fossilbil om det finns en lämplig hybrid eller elbil som jag har råd med och som motsvarar behoven! Nu fattas det bara egna solceller som skulle kunna ladda upp bilen med gratis sol!

Laddning av elbil

Regito snabbladdar elbilen. 0 till 80 % laddning tar knappt 30 minuter och är gratis på IKEA i Helsingborg. Laddplatserna för elbil finns fördelaktigt placerade närmast entrén. (Foto: Johan Forssblad.)

Senast uppdaterad ( Torsdag, 10 September 2015 17:27 )