Regito Research Center on Water and Health

Tjänster PDF Skriv ut Skicka sidan

Vi arbetar med kvalificerade undersökningar av insjöar, vattendrag och dricksvatten för rådgivning till kommuner, fiskevårdsföreningar mfl som är intresserade av vattenfrågor och sammanhängande problem.

En sjö är ett mycket komplext biologiskt, kemiskt och fysikaliskt system där oerhört många faktorer samverkar - eller motverkar - för att systemet ska utvecklas i någon riktning. Detta kräver omfattande kunskaper och erfarenhet inom biologi, kemi och fysik om man vill försöka förstå hur systemet uppför sig.

I motsats till företag som är inriktade på kanske enbart kemisk analys är vi mer inriktade på förutsättningslös utredning av vad t ex ett problem beror på än att enbart finna mätvärden på något. Mätvärden på vattenkemin är däremot ofta nödvändiga för att ställa rätt diagnos på t ex ett ekosystem som är ur balans. 

Genom att utreda och förstå de bakomliggande mekanismerna i systemet kan man mycket effektivare restaurera eller manipulera ett system att utvecklas i en önskad riktning. 

Vi har stor erfarenhet av fotodokumentation, rapportskrivning och att hålla föredrag och presentationer för alla; alltifrån föreningar till internationella vetenskapliga sammanhang inom området.

Vill du ha en oberoende undersökning eller utredning gjord av sjö- eller dricksvatten eller ett föredrag? Kontakta oss!
 
Comments
Search
Only registered users can write comments!

3.20 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Senast uppdaterad ( Torsdag, 10 April 2008 16:16 )