Regito Research Center on Water and Health

Regito Research Center on Water and Health
Regito kör nu supermiljöbil PDF Skriv ut Skicka sidan
  

Regito AB övergår från fossiblil till supermiljöbil för att minska miljöpåverkan. 2014 började Mitsubishi sälja PHEV – Plug-in Hybrid Electric Vehicle – en fyrhjulsdriven Outlander SUV. Denna fyller nu våra behov – med en uppgivet koldioxidutsläpp på endast 44 g/km vilket är under många småbilar!

Senast uppdaterad ( Torsdag, 10 September 2015 17:27 )
Läs mer...
 
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med bottengarn våren 2015 PDF Skriv ut Skicka sidan

Hässleholms kommun fortsätter restaureringen av Finjasjön genom vårdfiske under maj månad 2015. Det görs för att få Finjasjön i en god ekologisk status och få fin badvattenkvalité genom att minska algblomningen sommartid.  I år inriktas vårens fiske på att ta främst braxen i samband med leken. Regito är konsult i projektet som drivs av Hässleholms kommun, tekniska förvaltningen. De dagliga fångsterna rapporteras här nedan och på twitter.com/finjasjon

Senast uppdaterad ( Måndag, 8 Juni 2015 20:07 )
Läs mer...
 
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med notdragning hösten 2014 PDF Skriv ut Skicka sidan

Vårdfisket startade 6 november 2014 och är nu avslutat 13 december!

På rekommendation av Regito AB och Finjasjögruppen fortsätter Hässleholms kommun nu med vårdfiske i Finjasjön. Det är de finska fiskeexperterna, fiskekolog Arto Hautala och fiskaren Aulis Kiiskilä, som fångar vitfisk, främst braxen och mört, genom notdragning från flottar på uppdrag av Tekniska avdelningen. Läs eller prenumerera här på Twitter så får du rapporter från Finjasjön i din mobil/dator eller kolla fångststatistiken nedan!

Senast uppdaterad ( Torsdag, 16 April 2015 15:51 )
Läs mer...
 
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med bottengarn 2014 PDF Skriv ut Skicka sidan

Hässleholms kommun fortsätter restaureringen av Finjasjön genom vårdfiske. Det görs för att få Finjasjön i en god ekologisk status och få fin badvattenkvalité genom att minska algblomningen sommartid. 27 april 2014 började bottengarnen sättas ut runt om i Finjasjön och den sista fångsten togs upp 140523 efter 11839 kg upptagen fångst. I år inriktades vårens fiske på att ta främst braxen i samband med leken. Regito är konsult i projektet som drivs av Hässleholms kommun, tekniska avdelningen. De dagliga fångsterna rapporteras här nedan och på twitter.com/finjasjon

Senast uppdaterad ( Fredag, 23 Maj 2014 19:45 )
Läs mer...
 
Rapport om Finjasjön 2013 klar! PDF Skriv ut Skicka sidan

Rapporten om Finjasjön 2013 är klar! Du kan ladda hem den gratis efter registrering och inloggning (längst ned på menyn till vänster). Rapporten om Finjasjön 2013 omfattar 96 sidor.

Senast uppdaterad ( Måndag, 14 April 2014 09:19 )
 
Nordic Baltic LEADER Cooperation Award PDF Skriv ut Skicka sidan

Leader-LOVA-projektet om Vårdfiske fick delat andrapris bland miljöprojekten i tävlingen "Nordic Baltic LEADER Cooperation Award" i Estland 25–26 september 2013!

 

Projektet om vårdfiske i Finjasjön och Bosarpasjön 2012-2013 har presenterats vid Tallins universitet som en av finalisterna i projekttävlingen Nordic Baltic LEADER Cooperation Award. Vårdfiskeprojektet utvaldes som en av de fem finalisterna i klassen ”Local Resources and Environment Project”.

Läs mer...
 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa > Slut >>

Sid 2 av 9

NYTT!

Ny rapport om Finjasjöns tillstånd 2017 släppt - ladda hem den gratis!

 

Regito på Twitter!

Finjasjön på Twitter!

Enkät

Badar du i våra insjöar?
 

Besökare

Vi har 63 besökare online