Regito Research Center on Water and Health

Regito Research Center on Water and Health
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med notdragning hösten 2015 PDF Skriv ut Skicka sidan

Vårdfiske för att förbättra Finjasjön har skett hösten 2015!

På rekommendation av Regito AB och Finjasjögruppen fortsätter Hässleholms kommun nu med vårdfiske i Finjasjön och Humlesjön. Det är de finska fiskeexperterna, fiskekolog Arto Hautala och fiskaren Aulis Kiiskilä, som fångar karpfiskar, främst braxen och mört, genom notdragning från flottar på uppdrag av Tekniska förvaltningen. Läs eller prenumerera här på Twitter så får du rapporter från Finjasjön i din mobil/dator eller kolla fångststatistiken nedan!

Senast uppdaterad ( Tisdag, 22 December 2015 13:23 )
Läs mer...
 
Rapport om Finjasjön 2014 klar! PDF Skriv ut Skicka sidan

Rapporten om Finjasjön 2014 är klar! Du kan ladda hem den gratis efter registrering och inloggning (längst ned på Huvudsidans meny till vänster). Rapporten om Finjasjön 2014 omfattar 94 sidor.

Senast uppdaterad ( Fredag, 11 September 2015 07:36 )
 
Regito kör nu supermiljöbil PDF Skriv ut Skicka sidan
  

Regito AB övergår från fossiblil till supermiljöbil för att minska miljöpåverkan. 2014 började Mitsubishi sälja PHEV – Plug-in Hybrid Electric Vehicle – en fyrhjulsdriven Outlander SUV. Denna fyller nu våra behov – med en uppgivet koldioxidutsläpp på endast 44 g/km vilket är under många småbilar!

Senast uppdaterad ( Torsdag, 10 September 2015 17:27 )
Läs mer...
 
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med bottengarn våren 2015 PDF Skriv ut Skicka sidan

Hässleholms kommun fortsätter restaureringen av Finjasjön genom vårdfiske under maj månad 2015. Det görs för att få Finjasjön i en god ekologisk status och få fin badvattenkvalité genom att minska algblomningen sommartid.  I år inriktas vårens fiske på att ta främst braxen i samband med leken. Regito är konsult i projektet som drivs av Hässleholms kommun, tekniska förvaltningen. De dagliga fångsterna rapporteras här nedan och på twitter.com/finjasjon

Senast uppdaterad ( Måndag, 8 Juni 2015 20:07 )
Läs mer...
 
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med notdragning hösten 2014 PDF Skriv ut Skicka sidan

Vårdfisket startade 6 november 2014 och är nu avslutat 13 december!

På rekommendation av Regito AB och Finjasjögruppen fortsätter Hässleholms kommun nu med vårdfiske i Finjasjön. Det är de finska fiskeexperterna, fiskekolog Arto Hautala och fiskaren Aulis Kiiskilä, som fångar vitfisk, främst braxen och mört, genom notdragning från flottar på uppdrag av Tekniska avdelningen. Läs eller prenumerera här på Twitter så får du rapporter från Finjasjön i din mobil/dator eller kolla fångststatistiken nedan!

Senast uppdaterad ( Torsdag, 16 April 2015 15:51 )
Läs mer...
 
Finjasjön restaureras genom vårdfiske med bottengarn 2014 PDF Skriv ut Skicka sidan

Hässleholms kommun fortsätter restaureringen av Finjasjön genom vårdfiske. Det görs för att få Finjasjön i en god ekologisk status och få fin badvattenkvalité genom att minska algblomningen sommartid. 27 april 2014 började bottengarnen sättas ut runt om i Finjasjön och den sista fångsten togs upp 140523 efter 11839 kg upptagen fångst. I år inriktades vårens fiske på att ta främst braxen i samband med leken. Regito är konsult i projektet som drivs av Hässleholms kommun, tekniska avdelningen. De dagliga fångsterna rapporteras här nedan och på twitter.com/finjasjon

Senast uppdaterad ( Fredag, 23 Maj 2014 19:45 )
Läs mer...
 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa > Slut >>

Sid 2 av 9

NYTT!

Ny rapport om Finjasjöns tillstånd 2018 släppt! Läs mer!

Regito på Twitter!

Finjasjön på Twitter!

Enkät

Badar du i våra insjöar?
 

Besökare

Vi har 76 besökare online